Gąsienica na makaronie

Czas na pyszny obiadek dla malucha, gdzie znajdzie makaron i pysznego indyka. Takiemu połączeniu z pewnością nie odmówi, a wszystko to za sprawą oryginalnego podania w formie gąsienicy!
Składniki:
Porcje- 3/4 szkl. parmezan
- 1/2 szkl. bułka tarta
- 1/4 szkl. pietruszka posiekana
- 2 łyżki tymianek
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 2 szt. jajka
- 400 g indyk mielony
- 300 g makaron ugotowany
- 1 szkl. sos pomidorowy
Sposób przygotowania:
- W misce połącz mielonego indyka, parmezan, jajka, pietruszkę, sól, pieprz, tymianek, słodką paprykę oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.
- W kolejnej misce połącz sos pomidorowy z ugotowanym makaronem.
- Następnie przełóż makaron do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż małe klopsiki z mięsnej mieszanki.
- Kawałki mięsa ułóż tak, aby powstała gąsienica. Następnie posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze