Gąsienica na makaronie

Czas na pyszny obiadek dla malucha, gdzie znajdzie makaron i pysznego indyka. Takiemu połączeniu z pewnością nie odmówi, a wszystko to za sprawą oryginalnego podania w formie gąsienicy!

makaron gąsienica6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
makaron gąsienica
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz mielonego indyka, parmezan, jajka, pietruszkę, sól, pieprz, tymianek, słodką paprykę oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz mielonego indyka, parmezan, jajka, pietruszkę, sól, pieprz, tymianek, słodką paprykę oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.
  2. W kolejnej misce połącz sos pomidorowy z ugotowanym makaronem.
    W kolejnej misce połącz sos pomidorowy z ugotowanym makaronem.
  3. Następnie przełóż makaron do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż małe klopsiki z mięsnej mieszanki.
    Następnie przełóż makaron do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż małe klopsiki z mięsnej mieszanki.
  4. Kawałki mięsa ułóż tak, aby powstała gąsienica. Następnie posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Kawałki mięsa ułóż tak, aby powstała gąsienica. Następnie posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×