Gazpacho – idealna zupa na wakacyjne upały

Gazpacho to idealna zupa na wakacyjne upały. Co więcej, jej przygotowanie jest bajecznie proste i błyskawiczne. Nie będziesz potrzebować nawet kuchenki. Czego chcieć więcej?



Pyszną zupę przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Leśny mech w formie kopuły
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 800 g pomidory malinowe
- 4 szt. ogórki gruntowe
- 1 szt. papryka zielona
- 1 szt. czerwona cebula
- 2-3 ząbki czosnek
- 3 łyżki ocet jabłkowy
- 1 garść świeża bazylia
- 1 łyżka sól morska
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki kmin rzymski
- 1 kromka chleb typu włoskiego namoczona w wodzie
Dodatki
- 4 kromki chleb typu włoskiego
- 6 łyżek oliwa z oliwek
- 1/3 szkl. świeża bazylia posiekana


Sposób przygotowania:
- Podziel pomidory na mniejsze kawałki.
- Następnie umieść je w blenderze razem z: ogórkami gruntowymi, czerwoną cebulą, zieloną papryką, czosnkiem i świeżą bazylią.
- Po zblendowaniu wszystkich składników, dodaj namoczony w wodzie chleb, sól morską, pieprz, kmin rzymski i ocet jabłkowy. Ponownie użyj blendera.
- Podziel chleb na mniejsze kawałki.
- Następnie przygotuj z nich grzanki.
- Udekoruj gotową zupę grzankami i świeżą bazylią. Smacznego!
Komentarze