Genialne ratatouille

genialne-ratatouille-6

Genialne ratatouille to gotowy pomysł na pyszny obiad za każdym razem. Nie dość, że swietnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. Prawdziwe dzieło sztuki!

Nasze danie przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Zapiekanka ziemniaczana z pulpetami

Genialne ratatouille4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Genialne ratatouille
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Warstwa pomidorowa
Warzywa

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz ze sobą: passatę pomidorową, pieprz, sól, oliwę z oliwek, cebulę granulowaną, czosnek granulowany, oregano, chili i tymianek. Dokładnie wymieszaj, po czym przelej do formy na tartę.
    W dużej misce połącz ze sobą: passatę pomidorową, pieprz, sól, oliwę z oliwek, cebulę granulowaną, czosnek granulowany, oregano, chili i tymianek. Dokładnie wymieszaj, po czym przelej do formy na tartę.
  2. Teraz czas podzielić warzywa na cienkie plastry. Pomocny z pewnością okaże się tutaj robot kuchenny, z którym cały proces będzie o wiele prostszy.
    Teraz czas podzielić warzywa na cienkie plastry. Pomocny z pewnością okaże się tutaj robot kuchenny, z którym cały proces będzie o wiele prostszy.
  3. Teraz zacznij układać w formie na przemian warzywa, aż zapełnisz całe naczynie.
    Teraz zacznij układać w formie na przemian warzywa, aż zapełnisz całe naczynie.
  4. Ułożone warzywa polej delikatnie oliwą z oliwek. Nie zapomnij także o soli i pieprzu. Następnie piecz przez 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Ułożone warzywa polej delikatnie oliwą z oliwek. Nie zapomnij także o soli i pieprzu. Następnie piecz przez 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×