PrzepisDania główneGenialne ratatouille

Genialne ratatouille

Genialne ratatouille
Frania
05.10.2020 17:00, aktualizacja: 07.10.2020 14:45

Genialne ratatouille to gotowy pomysł na pyszny obiad za każdym razem. Nie dość, że swietnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. Prawdziwe dzieło sztuki!

Nasze danie przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

Warstwa pomidorowa

  1. 500 ml passata pomidorowa
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 1 łyżka oliwa z olwiek
  5. 1 łyżeczka cebula granulowana
  6. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  7. 1 łyżeczka oregano
  8. 1/2 łyżeczki chili
  9. 1 łyżeczka tymianek

Warzywa

  1. 3 szt. papryka ramiro
  2. 2 szt. bakłażan
  3. 2-3 łyżki oliwa z olwiek
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1 szczypta sól
  6. 3 ząbki czosnek
  7. 2-3 gałązki rozmaryn
  8. 2 szt. cukinia

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz ze sobą: passatę pomidorową, pieprz, sól, oliwę z oliwek, cebulę granulowaną, czosnek granulowany, oregano, chili i tymianek. Dokładnie wymieszaj, po czym przelej do formy na tartę.

Obraz

2. Teraz czas podzielić warzywa na cienkie plastry. Pomocny z pewnością okaże się tutaj robot kuchenny, z którym cały proces będzie o wiele prostszy.

Obraz

3. Teraz zacznij układać w formie na przemian warzywa, aż zapełnisz całe naczynie.

Obraz

4. Ułożone warzywa polej delikatnie oliwą z oliwek. Nie zapomnij także o soli i pieprzu. Następnie piecz przez 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także