Gofry na słono podane na patykach

Gofry na słono też mają w sobie to „coś”, co nie pozwala im odmówić. Zresztą zaraz sama się o tym przekonasz. W szybki i prosty sposób podasz swoim maluchom gofry na patykach z szynką i serem!
Zobacz także: Makaron z serem zapiekany w sosie pomidorowym
Sposób przygotowania:
- W dużej misce połącz: żółtka, mleko, proszek do pieczenia,
- ...olej, sól, cukier, oregano i słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj i zacznij dodawać partiami mąkę.
- W osobnej misce ubij białka, po czym dodaj je powoli do wcześniej przygotowanej mieszanki.
- Rozgrzej gofrownicę i rozprowadź na niej cienką warstwę oleju. Umieść pierwszą warstwę ciasta. Następnie dodaj po plastrze szynki i sera.
- Nie zapomnij także o patyczkach, które należy przykryć drugą warstwą ciasta na gofry.
- Smaż kilka minut. Po czym podziel na mniejsze kawałki i podaj maluchom z ulubionym sosem.
Komentarze