Gofry o smaku pizzy

Gofry i pizza to nasze ulubione smakołyki. I choć na pozór mogłoby się wydawać, że oba dania nie mają ze sobą nic wspólnego, zaraz przekonasz się, że to nieprawda. W naszej kuchni stworzyliśmy wyjątkową kombinację, której nie sposób powiedzieć nie ?
Zobacz także: Racuchy z jabłkami w wersji fit
Składniki:
Porcje szt.Ciasto na gofry
- 300 g mąka pszenna typ 00
- 350 ml mleko
- 2 szt. jajka
- 3 łyżki olej rzepakowy
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
Dodatki
- 150 g sos do pizzy
- 100 g ser mozzarella
- 100 g szynka włoska
- 1 garść świeża bazylia
Sposób przygotowania:
- W misce połącz mąkę i mleko.
- Następnie dodaj: jajka, olej rzepakowy, proszek do pieczenia i sól. Zmiksuj wszystkie składniki.
- Umieść część powstałego ciasta w rozgrzanej gofrownicy. Na wierzchu rozprowadź sos do pizzy, ser i szynkę.
- Ponownie rozprowadź wcześniej przygotowane ciasto na gofry. Smaż w zamkniętym urządzeniu przez kilka minut. Smacznego!
Komentarze