Chrupiące gofry ombre dla juniora

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Ciasto na gofry
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki na gofry. W tym celu ubij białka. Następnie połącz mokre składniki, cukier i szczyptę soli. Nie zapomnij dodać również przesianej mąki i proszku do pieczenia. Na samym końcu dodaj delikatnie ubite białka. Na palniku połącz ze sobą borówki i cukier puder. Opcjonalnie możesz dodać wodę.
  2. Gotuj przez kilka minut, aż uzyskasz gęstą mieszankę. Następnie zblenduj ugotowanego buraka z wcześniej przygotowanymi borówkami.
  3. Podziel mieszankę na gofry na trzy miseczki. Do pierwszej miski dodaj dwie łyżki zblendowanej mieszanki, do drugiej cztery łyżki i do trzeciej sześć łyżek. Dokładnie wymieszaj.
  4. Na rozgrzanej gofrownicy rozprowadź olej. Następnie smaż gofry przez kilka minut.
  5. Z gotowych gofrów uformuj wieżyczkę. Dodaj owoce i cukier puder. Smacznego!