Składniki
|
Sposób przygotowania
Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki na gofry. W tym celu ubij białka. Następnie połącz mokre składniki, cukier i szczyptę soli. Nie zapomnij dodać również przesianej mąki i proszku do pieczenia. Na samym końcu dodaj delikatnie ubite białka. Na palniku połącz ze sobą borówki i cukier puder. Opcjonalnie możesz dodać wodę.
Gotuj przez kilka minut, aż uzyskasz gęstą mieszankę. Następnie zblenduj ugotowanego buraka z wcześniej przygotowanymi borówkami.
Podziel mieszankę na gofry na trzy miseczki. Do pierwszej miski dodaj dwie łyżki zblendowanej mieszanki, do drugiej cztery łyżki i do trzeciej sześć łyżek. Dokładnie wymieszaj.
Na rozgrzanej gofrownicy rozprowadź olej. Następnie smaż gofry przez kilka minut.
Z gotowych gofrów uformuj wieżyczkę. Dodaj owoce i cukier puder. Smacznego!
|