Gofry w czekoladzie z polewą toffi

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznych gofrów w czekoladzie z polewą toffi.
Składniki:
Porcje- 1 szklanka mąka
- 1 łyżka cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- szczypta sól
- 4 szt. herbatniki maślane zmielone
- 3 łyżki serek śmietankowy
- 1 szt. jajko
- 1/2 szklanki mleko
- 2 łyżki masło roztopione
- 1 tabliczka mleczna czekolada roztopiona
- polewa toffi
Sposób przygotowania:
- W misce wymieszaj ze sobą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i zmielone herbatniki. Dodaj serek śmietankowy oraz jajko i dobrze wymieszaj. Następnie cały czas mieszając, stopniowo dodawaj mleko. Na koniec dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj.
- Rozgrzej gofrownicę i nasmaruj ją masłem. Z przygotowanej masy przygotuj gofry.
- Każdego gofra namocz w roztopionej czekoladzie i przełóż na talerz.
- Każdego gofra polej z wierzchu polewą toffi. Smacznego!
Komentarze