Kategorie Słodkości

Gofry w czekoladzie z polewą toffi

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznych gofrów w czekoladzie z polewą toffi.

 

Gofry w czekoladzie z polewą toffi4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gofry w czekoladzie z polewą toffi
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj ze sobą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i zmielone herbatniki. Dodaj serek śmietankowy oraz jajko i dobrze wymieszaj. Następnie cały czas mieszając, stopniowo dodawaj mleko. Na koniec dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj.
    W misce wymieszaj ze sobą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i zmielone herbatniki. Dodaj serek śmietankowy oraz jajko i dobrze wymieszaj. Następnie cały czas mieszając, stopniowo dodawaj mleko. Na koniec dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj.
  2. Rozgrzej gofrownicę i nasmaruj ją masłem. Z przygotowanej masy przygotuj gofry.
    Rozgrzej gofrownicę i nasmaruj ją masłem. Z przygotowanej masy przygotuj gofry.
  3. Każdego gofra namocz w roztopionej czekoladzie i przełóż na talerz.
    Każdego gofra namocz w roztopionej czekoladzie i przełóż na talerz.
  4. Każdego gofra polej z wierzchu polewą toffi. Smacznego!
    Każdego gofra polej z wierzchu polewą toffi. Smacznego!
204232