Wirtualna Polska

Gofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami

Gofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie gofrów z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Gofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój ciasto francuskie na 2 połowy. Jedną z nich nasmaruj sosem pomidorowym i posyp ziołami prowansalskimi. Następnie ułóż plastry szynki, posyp startym serem i ułóż plastry pieczarek.
    Przekrój ciasto francuskie na 2 połowy. Jedną z nich nasmaruj sosem pomidorowym i posyp ziołami prowansalskimi. Następnie ułóż plastry szynki, posyp startym serem i ułóż plastry pieczarek.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Przykryj drugim kawałkiem ciasta francuskiego i sklej ze sobą boki. Następnie ponakłuwaj za pomocą widelca.
    Przykryj drugim kawałkiem ciasta francuskiego i sklej ze sobą boki. Następnie ponakłuwaj za pomocą widelca.
  3. Rozgrzej gofrownicę i włóż do niej ciasto francuskie. Opiekaj tak długo, aż będzie miało złocisto-brązowy kolor.
    Rozgrzej gofrownicę i włóż do niej ciasto francuskie. Opiekaj tak długo, aż będzie miało złocisto-brązowy kolor.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Kiedy ciasto będzie miało złocisto-brązowy kolor, wyjmij je z gofrownicy i przekrój na pół. Smacznego!
    Kiedy ciasto będzie miało złocisto-brązowy kolor, wyjmij je z gofrownicy i przekrój na pół. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×