Gofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie gofrów z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami.



Składniki:
Porcje- 400 g ciasto francuskie
- 250 g sos pomidorowy
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 4 plastry szynka
- 150 g żółty ser starty
- 6 szt. pieczarki pokrojone w plastry
- gofrownica
Sposób przygotowania:
- Przekrój ciasto francuskie na 2 połowy. Jedną z nich nasmaruj sosem pomidorowym i posyp ziołami prowansalskimi. Następnie ułóż plastry szynki, posyp startym serem i ułóż plastry pieczarek.
- Przykryj drugim kawałkiem ciasta francuskiego i sklej ze sobą boki. Następnie ponakłuwaj za pomocą widelca.
- Rozgrzej gofrownicę i włóż do niej ciasto francuskie. Opiekaj tak długo, aż będzie miało złocisto-brązowy kolor.
- Kiedy ciasto będzie miało złocisto-brązowy kolor, wyjmij je z gofrownicy i przekrój na pół. Smacznego!
Komentarze