gołąbki gotowane na parze
Kategorie DaniaFitKolacjeParowarPrzepisy

Gołąbki gotowane na parze

Dziś pokażemy Ci, że gołąbki można przyrządzić w zupełnie inny sposób niż dotychczas. Kultowe danie przygotujemy w parowarze. Będzie się działo!

W przygotowaniu naszych gołąbków pomógł nam parowar marki Philips.

Zobacz także: Pasta łososiowa domowej roboty

Gołąbki gotowane na parze8-10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gołąbki gotowane na parze
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Gołąbki
Sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

  1. Liście kapusty gotuj na parze ok. 10 minut.
    Liście kapusty gotuj na parze ok. 10 minut.
  2. W międzyczasie przygotuj farsz do gołąbków. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, cukinię, marchewkę, jajka, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj farsz do gołąbków. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, cukinię, marchewkę, jajka, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Powstały farsz umieść w liściach kapusty i zwiń. Następnie umieść gołąbki w parowarze na 25 minut.
    Powstały farsz umieść w liściach kapusty i zwiń. Następnie umieść gołąbki w parowarze na 25 minut.
  4. Czas na sos pomidorowy. Aby go przygotować, połącz na patelni: oliwę z oliwek, por, kapustę włoską, pomidory oraz bulion warzywny. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
    Czas na sos pomidorowy. Aby go przygotować, połącz na patelni: oliwę z oliwek, por, kapustę włoską, pomidory oraz bulion warzywny. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
  5. Teraz dopraw solą, pieprzem i kminem rzymskim. Nie zapomnij o świeżym koperku. To wszystko!
    Teraz dopraw solą, pieprzem i kminem rzymskim. Nie zapomnij o świeżym koperku. To wszystko!
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Gołąbki gotowane na parze

Takich goąbków u nas jeszcze nie było ❤️ Smaczne i fitowe prosto z parowaru 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/287776

Opublikowany przez Pyszności Fit Piątek, 24 stycznia 2020
287776