×

Gołąbki gotowane na parze

Dziś pokażemy Ci, że gołąbki można przyrządzić w zupełnie inny sposób niż dotychczas. Kultowe danie przygotujemy w parowarze. Będzie się działo!

W przygotowaniu naszych gołąbków pomógł nam parowar marki Philips.

Zobacz także: Pasta łososiowa domowej roboty

Gołąbki gotowane na parze8-10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gołąbki gotowane na parze
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Gołąbki
Sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

  1. Liście kapusty gotuj na parze ok. 10 minut.
    Liście kapusty gotuj na parze ok. 10 minut.
  2. W międzyczasie przygotuj farsz do gołąbków. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, cukinię, marchewkę, jajka, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj farsz do gołąbków. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, cukinię, marchewkę, jajka, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Powstały farsz umieść w liściach kapusty i zwiń. Następnie umieść gołąbki w parowarze na 25 minut.
    Powstały farsz umieść w liściach kapusty i zwiń. Następnie umieść gołąbki w parowarze na 25 minut.
  4. Czas na sos pomidorowy. Aby go przygotować, połącz na patelni: oliwę z oliwek, por, kapustę włoską, pomidory oraz bulion warzywny. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
    Czas na sos pomidorowy. Aby go przygotować, połącz na patelni: oliwę z oliwek, por, kapustę włoską, pomidory oraz bulion warzywny. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
  5. Teraz dopraw solą, pieprzem i kminem rzymskim. Nie zapomnij o świeżym koperku. To wszystko!
    Teraz dopraw solą, pieprzem i kminem rzymskim. Nie zapomnij o świeżym koperku. To wszystko!
  6. Smacznego!
    Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

gołąbki w panierce

Gołąbki w panierce

Gołąbki w panierce to nasz najnowszy eksperyment, który okazał się strzałem w 10! Nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę, kiedy je przygotowujemy. Pyszne danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Roladki z łososia ze szparagami

kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane

Czasami brakuje Ci pomysłu na szybki, a zarazem smaczny obiad? Nasze kotlety ziemniaczane sprawdzą się w tej roli doskonale! Pyszne kotlety ziemniaczane przygotowaliśmy w parowarze marki Philips. Zobacz także: Pulpety z indyka z parowaru

zapiekanka z kapusty a'la gołąbki

Zapiekanka z kapusty a’la gołąbki

Pomysł na pyszny obiad? Zapiekanka z kapusty a’la gołąbki, która totalnie zawróci Ci w głowie. Ślinka cieknie od samego patrzenia. Sos do zapiekanki z całych pomidorów przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Zupa krem z dyni, batata i jabłek

12 najpyszniejszych przepisów na gołąbki w różnych odsłonach, które pokocha cała rodzina

Gołąbki to coś, co kochają chyba wszyscy. Okazuje się, że nawet pozornie znane danie może czasem zaskoczyć nas swoją odsłoną. #1 Gołąbki w panierce Chrupiąca panierka i pyszne wnętrze? Połączenie po prostu idealne! #2 Gołąbki owinięte boczkiem Prawdziwie mięsna uczta! Na samą myśl cieknie ślinka. #3 Zapiekane gołąbki w kapuście Sos pomidorowy i kapusta włoska […]

Gołąbki w panierce

Gołąbki w panierce to nasze najnowsze odkrycie, które skradło nasze serca od pierwszego kęsa. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Zobacz także: Barszcz ukraiński

Gołąbki owinięte boczkiem

Genialne gołąbki owinięte boczkiem to nasza tajna receptura na pyszny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Nasze gołąbki zapiekliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Bułeczki maślane z OVI

zamknij