Wirtualna Polska

Gołąbki owinięte boczkiem

Gołąbki owinięte boczkiem

Genialne gołąbki owinięte boczkiem to nasza tajna receptura na pyszny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasze gołąbki zapiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Bułeczki maślane z OVI

Gołąbki owinięte boczkiem12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gołąbki owinięte boczkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Gołąbki
Sos
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mięso wieprzowe, ugotowany ryż, podsmażoną cebulkę, koperek, jajko, pieprz i sól.
    W misce połącz ze sobą: mięso wieprzowe, ugotowany ryż, podsmażoną cebulkę, koperek, jajko, pieprz i sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Umieść farsz w ugotowanych liściach kapusty. Następnie zwiń w gołąbki.
    Umieść farsz w ugotowanych liściach kapusty. Następnie zwiń w gołąbki.
  3. Każdego gołąbka obtocz plastrami boczku.
    Każdego gołąbka obtocz plastrami boczku.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W formie do Ovi przygotuj sos. W tym celu połącz: passatę pomidorową, suszony majeranek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W formie do Ovi przygotuj sos. W tym celu połącz: passatę pomidorową, suszony majeranek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  5. Do formy dodaj gołąbki. Następnie piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Do formy dodaj gołąbki. Następnie piecz w Ovi przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×