Gołąbki po meksykańsku

Takiego połączenia jeszcze u nas nie było. Koniecznie musisz je wypróbować ?
Składniki:
Porcje- 1 główka kapusta
- 1 szt. cebula posiekana drobno
- 300 g mielona wołowina
- 2 łyżeczki sól do wody i mięsa
- 1 łyżeczka czerwona papryka
- 1 łyżeczka pieprz
- 2 ząbki czosnek
- 150 g pomidorki koktajlowe
- 200 g kukurydza
- 400 g czarna fasola
- 300 g ryż ugotowany
- 1/3 szkl. żółty ser
Sposób przygotowania:
- Ugotuj liście kapusty w osolonej wodzie.
- Na patelni połącz ze sobą cebulę i wołowinę. Po chwili dopraw do smaku solą, pieprzem i czerwoną papryką. Nie zapomnij również o czosnku.
- Jako kolejne składniki dodaj pomidorki koktajlowe, kukurydzę, czarną fasolę i ugotowany ryż.
- Nie zapomnij również o żółtym serze.
- Powstałą mieszankę umieść w liściu kapusty i zawiń.
- Gotowe!
Komentarze