PrzepisDania główneGołąbki po meksykańsku

Gołąbki po meksykańsku

Gołąbki po meksykańsku
Pyszności
07.08.2018 17:00, aktualizacja: 15.09.2023 12:28

Takiego połączenia jeszcze u nas nie było. Koniecznie musisz je wypróbować ?

Składniki:

  1. 1 główka kapusta
  2. 1 szt. cebula posiekana drobno
  3. 300 g ryż ugotowany
  4. 1/3 szkl. żółty ser
  5. 300 g mielona wołowina
  6. 2 łyżeczki sól do wody i mięsa
  7. 1 łyżeczka czerwona papryka
  8. 1 łyżeczka pieprz
  9. 2 ząbki czosnek
  10. 150 g pomidorki koktajlowe
  11. 200 g kukurydza
  12. 400 g czarna fasola
Sposób przygotowania:

1. Ugotuj liście kapusty w osolonej wodzie.

Obraz

2. Na patelni połącz ze sobą cebulę i wołowinę. Po chwili dopraw do smaku solą, pieprzem i czerwoną papryką. Nie zapomnij również o czosnku.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj pomidorki koktajlowe, kukurydzę, czarną fasolę i ugotowany ryż.

Obraz

4. Nie zapomnij również o żółtym serze.

Obraz

5. Powstałą mieszankę umieść w liściu kapusty i zawiń.

Obraz

6. Gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także