Gołąbki w kształcie ślimaka

Jeśli masz dość tradycyjnych gołąbków, ten przepis powstał z myślą o Tobie! Dzięki niemu przygotujesz pyszne danie w zupełnie nowy sposób. Efekt końcowy? Gołąbki w formie ślimaków!



Zobacz także: Paprykarz szczeciński domowej roboty
Składniki:
Porcje- 1 szt. kapusta biała
- 20 g masło do smażenia
- 1 szt. cebula
- 300 g mielona wieprzowina
- 150 g ryż parboiled
- 50 g przecier pomidorowy
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1 łyżka suszony majeranek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 500 ml bulion
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż cebulę. Następnie połącz ją z ryżem i mięsem.
- Jako kolejne składniki dodaj: przecier pomidorowy, kmin rzymski, majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
- Powstały farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty. Następnie zwiń tak, aby otrzymać kształt ślimaka.
- Na patelni rozłóż liście. Potem dodaj gołąbki i bulion. Duś pod przykryciem przez godzinę.
- Smacznego!
Komentarze