Wirtualna Polska

Gołąbki w kształcie ślimaka

Gołąbki w kształcie ślimaka

Jeśli masz dość tradycyjnych gołąbków, ten przepis powstał z myślą o Tobie! Dzięki niemu przygotujesz pyszne danie w zupełnie nowy sposób. Efekt końcowy? Gołąbki w formie ślimaków!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Paprykarz szczeciński domowej roboty

Gołąbki w kształcie ślimaka12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gołąbki w kształcie ślimaka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż cebulę. Następnie połącz ją z ryżem i mięsem.
    Na patelni podsmaż cebulę. Następnie połącz ją z ryżem i mięsem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Jako kolejne składniki dodaj: przecier pomidorowy, kmin rzymski, majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: przecier pomidorowy, kmin rzymski, majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Powstały farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty. Następnie zwiń tak, aby otrzymać kształt ślimaka.
    Powstały farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty. Następnie zwiń tak, aby otrzymać kształt ślimaka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na patelni rozłóż liście. Potem dodaj gołąbki i bulion. Duś pod przykryciem przez godzinę.
    Na patelni rozłóż liście. Potem dodaj gołąbki i bulion. Duś pod przykryciem przez godzinę.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×