Gołąbki w panierce

Gołąbki w panierce to nasz najnowszy eksperyment, który okazał się strzałem w 10! Nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę, kiedy je przygotowujemy.
Pyszne danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Roladki z łososia ze szparagami
Składniki:
Porcje szt.Podstawowe składniki
- 300 g mielone mięso wieprzowe
- 1 szt. cebula podmażona
- 2/3 ząbki czosnek
- 2 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 pęczek koperek
- 6 liści kapusta pekińska
- 4 łyżki bułka tarta
Panierka
- 3/4 szkl. mąka pszenna
- 2 szt. jajka
- 3/4 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu do gołąbków. W tym celu połącz: mięso mielone, podsmażoną cebulę, koperek, bułkę tartą, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Gotowy miks zawiń w blanszowane liście kapusty.
- Gotowe roladki obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
- Następnie umieść je w Ovi, polej olejem i piecz przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze