Wirtualna Polska

Gołąbki w sosie pomidorowym

gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym to tradycyjne danie, które kojarzy się nam z pyszną kuchnią naszych babć. Dlatego bardzo lubimy wracać do tego typu receptur. Mamy nadzieję, że Ty również ❤️

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu gołąbków pomógł nam Multicooker marki Philips.

Zobacz także: Gulasz z wołowiny i domowy chleb

Gołąbki w sosie pomidorowym10-12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gołąbki w sosie pomidorowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. W misce multicookera podsmaż boczek i cebulę. Po czym odstaw na bok.
    W misce multicookera podsmaż boczek i cebulę. Po czym odstaw na bok.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Teraz połącz ze sobą: mięso mielone, pieprz, sól, czosnek, biały ryż i wcześniej przygotowany boczek oraz cebulę. I farsz do gołąbków jest już gotowy.
    Teraz połącz ze sobą: mięso mielone, pieprz, sól, czosnek, biały ryż i wcześniej przygotowany boczek oraz cebulę. I farsz do gołąbków jest już gotowy.
  3. Przełóż miks z ryżem do kapusty i zwiń w gołąbki.
    Przełóż miks z ryżem do kapusty i zwiń w gołąbki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Ponownie użyj multicookera. Tym razem połącz cebulę i marchewkę. Na wierzchu umieść gołąbki.
    Ponownie użyj multicookera. Tym razem połącz cebulę i marchewkę. Na wierzchu umieść gołąbki.
  5. Dodaj bulion warzywny, przecier pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, tymianek, sól, pieprz i cukier. Gołąbki gotuj w programie "STEW" przez 1,5 godziny.
    Dodaj bulion warzywny, przecier pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, tymianek, sól, pieprz i cukier. Gołąbki gotuj w programie
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Po tym czasie przełóż je do miski. Do pozostałej mieszanki z multicookera dodaj śmietanę. I w ten oto sposób masz już sos do gołąbków!
    Po tym czasie przełóż je do miski. Do pozostałej mieszanki z multicookera dodaj śmietanę. I w ten oto sposób masz już sos do gołąbków!
  7. Smaczego!
    Smaczego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×