Gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście

gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście

Gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście to nasza najnowsza miłość. Po prostu nie można się im oprzeć, o czym za chwilę się przekonasz.

W przygotowaniu marchewki pomógł nam Zoodler marki Philips.

Zobacz także: Kulki z cukinii z mozzarellą – przekąski na ciepło

Gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od zzoodlowania marchewki.
    Cały proces rozpocznij od zzoodlowania marchewki.
  2. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, czosnek i marchewkę. Następnie przełóż do formy do pieczenia.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, czosnek i marchewkę. Następnie przełóż do formy do pieczenia.
  3. Na wierzchu umieść liście włoskiej kapusty.
    Na wierzchu umieść liście włoskiej kapusty.
  4. Czas na mięsną mieszankę. W tym celu połącz w dużej misce: mięso mielone, ugotowany ryż, cebulę, szczypiorek, bazylię, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Czas na mięsną mieszankę. W tym celu połącz w dużej misce: mięso mielone, ugotowany ryż, cebulę, szczypiorek, bazylię, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  5. Z powstałej mieszanki zrób gołąbki. Następnie umieść w formie do pieczenia, polej sosem pomidorowym i piecz w piekarniku przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Z powstałej mieszanki zrób gołąbki. Następnie umieść w formie do pieczenia, polej sosem pomidorowym i piecz w piekarniku przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×