Kategorie Dania

Gołąbki ziemniaczane

Mamy dziś dla Was naprawdę wyjątkowy przepis – jest to receptura naszej babci Klementyny na genialne gołąbki ziemniaczane z boczkiem. Takiemu połączeniu nie sposób powiedzieć „nie” 🙂

Gołąbki ziemniaczane6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gołąbki ziemniaczane
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż se sobą boczek i cebulę. Ugotuj również liście kapusty.
    Na patelni podsmaż se sobą boczek i cebulę. Ugotuj również liście kapusty.
  2. Następnie zdejmij patelnię z palnika i dodaj starte na tarce ziemniaki, majeranek, sól, pieprz oraz jajko. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie zdejmij patelnię z palnika i dodaj starte na tarce ziemniaki, majeranek, sól, pieprz oraz jajko. Dokładnie wymieszaj.
  3. Powstały farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty i zwiń.
    Powstały farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty i zwiń.
  4. Umieść gołąbki w formie do pieczenia. Następnie dodaj kawałki masła i zapiekaj przez godzinę w piekarniku (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Umieść gołąbki w formie do pieczenia. Następnie dodaj kawałki masła i zapiekaj przez godzinę w piekarniku (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz śmietankę, przecier pomidorowy, sól i pieprz.
    W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz śmietankę, przecier pomidorowy, sól i pieprz.
  6. Zalej gołąbki i piecz jeszcze przez 15-20 minut.
    Zalej gołąbki i piecz jeszcze przez 15-20 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Gołąbki ziemniaczane

Były już gołąbki z ryżem i po meksykańsku 😋 Teraz przyszedł czas na ziemniaczane gołąbki babci Klementyny 👍😊👵🏻PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/229942

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 30 października 2018
229942