Gołąbki ziemniaczane

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Gołąbki
Sos
Sposób przygotowania
  1. Podsmaż na patelni boczek i cebulę. Ugotuj również liście kapusty.
  2. Następnie zdejmij patelnię z palnika i dodaj starte na tarce ziemniaki, majeranek, sól, pieprz oraz jajko. Dokładnie wymieszaj.
  3. Powstały farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty i zwiń.
  4. Umieść gołąbki w formie do pieczenia. Następnie dodaj kawałki masła i zapiekaj przez godzinę w piekarniku (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz śmietankę, przecier pomidorowy, sól i pieprz.
  6. Zalej gołąbki i piecz jeszcze przez 15-20 minut.
  7. Smacznego!
Gołąbki ziemniaczane
Gołąbki ziemniaczane

Były już gołąbki z ryżem i po meksykańsku 😋 Teraz przyszedł czas na ziemniaczane gołąbki babci Klementyny 👍😊👵🏻PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/229942

Posted by Pyszności on Tuesday, October 30, 2018