Kategorie DaniaKolacje

Gołąbkowy tort

Co powiesz na gołąbkowy tort? My zakochaliśmy się w nim od pierwszego kęsa ❤️

Gołąbkowy tort4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gołąbkowy tort
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż mięso mielone.
    Na patelni podsmaż mięso mielone.
  2. Następnie połącz na patelni cebulę, paprykę czerwoną oraz marchewkę.
    Następnie połącz na patelni cebulę, paprykę czerwoną oraz marchewkę.
  3. Dodaj czosnek, natkę pietruszki, ugotowany ryż, wcześniej przygotowane mięso, sól oraz pieprz.
    Dodaj czosnek, natkę pietruszki, ugotowany ryż, wcześniej przygotowane mięso, sól oraz pieprz.
  4. Na samym końcu dodaj dwa jajka i dokładnie wymieszaj.
    Na samym końcu dodaj dwa jajka i dokładnie wymieszaj.
  5. Czas przygotować sos, łącząc: passatę pomidorową, śmietankę 30%, cukier, sól oraz biały pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Czas przygotować sos, łącząc: passatę pomidorową, śmietankę 30%, cukier, sól oraz biały pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  6. Umieść w formie ugotowane liście kapusty. Następnie stwórz warstwę z ryżowej mieszanki i sosu. Zrób kilka warstw. Przy pomocy deski do krojenia odwróć formę i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Umieść w formie ugotowane liście kapusty. Następnie stwórz warstwę z ryżowej mieszanki i sosu. Zrób kilka warstw. Przy pomocy deski do krojenia odwróć formę i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  7. Gotowy tort polej pozostałym sosem i posyp posiekaną pietruszką.
    Gotowy tort polej pozostałym sosem i posyp posiekaną pietruszką.
  8. Smacznego!
    Smacznego!
Gołąbkowy tort

Uwielbiamy gołąbki, dlatego też postanowiliśmy zaszaleć i podać je w formie tortu 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/249419

Opublikowany przez Pyszności Czwartek, 28 lutego 2019
249419