Składniki | Sposób przygotowania Zetrzyj na drobnej tarce świeży korzeń kurkumy i dodaj do wcześniej przygotowanego garnuszka. W taki sam sposób zetrzyj korzeń świeżego imbiru. Dodaj szczyptę świeżo zmielonego pieprzu, który znacząco zwiększy wchłanianie kurkuminy. Dosyp stołową łyżkę cynamonu. Pobudzi trawienie i doda energii. Wrzuć też łyżkę miodu, który naturalnie osłodzi napój. Dodaj łyżkę oleju kokosowego, który także pomoże w przyswojeniu wszystkich składników odżywczych. Kurkumina rozpuszcza się w tłuszczach. Na koniec wlej 2 szklanki mleka migdałowego lub innego gęstego mleka roślinnego, z wyjątkiem sojowego. Garnuszek ze składnikami stawiamy na małym ogniu i podgrzewamy. Pamiętajmy, ze powinien być ciepły, ale nie wolno go zagotować. Gotowe! Możesz śmiało rozkoszować się wspaniałym smakiem i cudownyyym aromatem… Pamiętajcie, aby wszystkie składniki były pochodzenia organicznego. Ps. Drogie Panie, napój ten pozytywnie wpływa także na nasz wygląd… Działa relaksacyjnie i spowalnia procesy starzenia się. Jak tu go nie kochać? Ten smak… Te właściwości…
|