Grillowane pomidorki na bakłażanie

Porcje
4szt.
Porcje
4szt.
Składniki
Grillowany bakłażan
Grillowane pomidorki
Pasta z awokado
Dodatki
Składniki na drinka z Martini Fiero
Sposób przygotowania
  1. Podziel bakłażana w pionowe pasy.
  2. Następnie połącz w małej misce: pomidorki koktajlowe, oliwę z oliwek, krem balsamiczny oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Teraz przygotuj awokado, łącząc je z sokiem z cytryny i solą. Na koniec rozgnieć awokado przy pomocy widelca.
  4. Przygotuj na grillu plastry bakłażana i pomidorki koktajlowe.
  5. Na koniec umieść na grillowanych bakłażanach pastę z awokado, wcześniej przygotowane pomidorki oraz pestki słonecznika.
  6. Świetnym uzupełnieniem do naszej przekąski jest drink z Martini Fiero. Aby go przygotować, połącz w szkle kostki lodu, alkohol i tonic.
  7. Do każdego drinka nie zapomnij dodać po plastrze pomarańczy. Smacznego!