grillowane roladki z kurczaka
Kategorie DaniaGrillKurczakPrzepisy

Grillowane roladki z kurczaka

Grillowane roladki z kurczaka stały się główną bazą pysznej uczty grillowej. Dodaliśmy do niej kolorowe warzywa i chrupiące podpłomyki, aby każdy znalazł coś dla siebie. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍

Wszystkie dania przygotowaliśmy na grillu marki Campingaz.

Przepis na podpłomyki czeka tutaj.

Grillowane roladki z kurczaka10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Grillowane roladki z kurczaka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Marynata
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, sól, biały pieprz, słodką paprykę, suszony czosnek i oregano. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, sól, biały pieprz, słodką paprykę, suszony czosnek i oregano. Dokładnie wymieszaj.
  2. Nadetnij piersi z kurczaka i rozbij je przy pomocy tłuczka. Następnie rozprowadź na nich marynatę i wstaw do lodówki na 60 minut.
    Nadetnij piersi z kurczaka i rozbij je przy pomocy tłuczka. Następnie rozprowadź na nich marynatę i wstaw do lodówki na 60 minut.
  3. Po godzinie ułóż piersi z kurczaka na folii spożywczej (część bez marynaty ma być na wierzchu). Na mięsie rozprowadź czerwone pesto. Dodaj liście bazylii i szynkę.
    Po godzinie ułóż piersi z kurczaka na folii spożywczej (część bez marynaty ma być na wierzchu). Na mięsie rozprowadź czerwone pesto. Dodaj liście bazylii i szynkę.
  4. Zwiń w rulon i przy pomocy sznurka wędliniarskiego zrób na mięsnej roladzie kilka supełków. Teraz podziel całość na kawałki o grubości 2 cm.
    Zwiń w rulon i przy pomocy sznurka wędliniarskiego zrób na mięsnej roladzie kilka supełków. Teraz podziel całość na kawałki o grubości 2 cm.
  5. Smaż mięso na grillu ok. 5 minut na każdej ze stron. W międzyczasie przygotuj na grillu również warzywa i podpłomyki.
    Smaż mięso na grillu ok. 5 minut na każdej ze stron. W międzyczasie przygotuj na grillu również warzywa i podpłomyki.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Mega smaczne grillowane roladki z kurczaka przygotowaliśmy z pysznymi dodatkami ❤️

Roladki z kurczaka nadziewane czerwonym pesto, szynką i bazylią + kolorowe warzywa + chrupiące podpłomyki - a wszystko z jednego grilla ❤️ Popisowe danie, które zachwyci całą Twoją rodzinę 😍👍GRILL Z FILMU ➡️ https://pysznosci.pl/woodylx3PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/297669

Opublikowany przez Pyszności Czwartek, 21 maja 2020