Grillowane roladki z kurczaka

Porcje
10szt.
Porcje
10szt.
Składniki
Marynata
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, sól, biały pieprz, słodką paprykę, suszony czosnek i oregano. Dokładnie wymieszaj.
  2. Natnij piersi z kurczaka i rozbij je przy pomocy tłuczka. Następnie rozprowadź na nich marynatę i wstaw do lodówki na 60 minut.
  3. Po godzinie ułóż piersi z kurczaka na folii spożywczej (część bez marynaty ma być na wierzchu). Na mięsie rozprowadź czerwone pesto. Dodaj liście bazylii i szynkę.
  4. Zawiń w rulon i przy pomocy sznurka wędliniarskiego zrób na mięsnej roladzie kilka supełków. Teraz podziel całość na kawałki o grubości 2 cm.
  5. Smaż mięso na grillu ok. 5 minut na każdej stronie. W międzyczasie przygotuj na grillu również warzywa i podpłomyki.
  6. Smacznego!