PrzepisDania główneKażdy miłośnik grillowania koniecznie powinien spróbować tych wspaniałych szparagów. Pycha!

Każdy miłośnik grillowania koniecznie powinien spróbować tych wspaniałych szparagów. Pycha!

Każdy miłośnik grillowania koniecznie powinien spróbować tych wspaniałych szparagów. Pycha!
Pyszności
23.07.2016 13:15, aktualizacja: 01.06.2017 14:27

Nadszedł czas grillowania. W dzisiejszych czasach, grillowane potrawy stały się bardzo modne. Wszyscy ścigają się, co by tu wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć swoich znajomych. Mówi się też, że potrawy grillowane są zdrowsze, niż te smażone na patelni. Wszystko zależy jednak od tego, co mamy zamiar grillować i w jaki sposób to przyrządzimy. Jadłam już grillowane różne rodzaje mięs, ryb i warzywa. Ostatnio spróbowałam, po raz pierwszy grillowanych szparagów. Muszę przyznać, że to danie bardzo mnie zaskoczyło i do tego ogromnie zasmakowało. Dlatego też, chcę podzielić się z wami tym ciekawym przepisem na pyszne i zdrowe szparagi z oliwą z oliwek i odrobinką soli. Polecam!

Obraz

Składniki:

  1. 1/2 kg zielone szparagi
  2. 4 łyżki oliwa z oliwek
  3. sól
Sposób przygotowania:
1. Odetnij dolne końcówki szparagów. Następnie polej je oliwą z oliwek i przypraw solą. (ilość soli według uznania)
2. Posmaruj ruszt grilla oliwą z oliwek, a następnie włóż na niego szparagi. Grilluj przez 2-4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę.
3. Kiedy szparagi delikatnie zbrązowieją, zdejmij je z grilla. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także