Wirtualna Polska

Grillowany łosoś z kolorową salsą i ryżem

Grillowany łosoś z kolorową salsą i ryżem

Jeśli uwielbiasz łososia i planujesz w nadchodzących dniach urządzić grilla, nie możesz przegapić tego przepisu.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Pyszna rybka z kolorową salsą i ryżem stanie się hitem tego lata. Palce lizać!

Grillowany łosoś z kolorową salsą i ryżem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Grillowany łosoś z kolorową salsą i ryżem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcje

Sposób przygotowania:

  1. W głębokim naczyniu przygotuj marynatę z następujących składników: oliwy z oliwek, skórki z limonki, czosnku, soku z limonki, pieprzu i soli. Następnie całość dokładnie wymieszaj.
    W głębokim naczyniu przygotuj marynatę z następujących składników: oliwy z oliwek, skórki z limonki, czosnku, soku z limonki, pieprzu i soli. Następnie całość dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Do naczynia włóż kawałki łososia i marynuj przez ok. 30 minut.
    Do naczynia włóż kawałki łososia i marynuj przez ok. 30 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj kolorową salsę z mango, papryki, czerwonej cebuli, kolendry i awokado. Kiedy pokroisz już wszystkie składniki, umieść je w misce i dodaj do nich po łyżce oliwy, soku z limonki oraz wody kokosowej. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj kolorową salsę z mango, papryki, czerwonej cebuli, kolendry i awokado. Kiedy pokroisz już wszystkie składniki, umieść je w misce i dodaj do nich po łyżce oliwy, soku z limonki oraz wody kokosowej. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Zamarynowanego łososia piecz na grillu po 5 minut na każdej ze stron. W międzyczasie ugotuj ryż.
    Zamarynowanego łososia piecz na grillu po 5 minut na każdej ze stron. W międzyczasie ugotuj ryż.
  5. Kiedy ryba i ryż będą już gotowe, możesz przyrządzić prawdziwą ucztę. Same pyszności!
    Kiedy ryba i ryż będą już gotowe, możesz przyrządzić prawdziwą ucztę. Same pyszności!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×