Składniki
|
Sposób przygotowania
W głębokim naczyniu przygotuj marynatę z następujących składników: oliwy z oliwek, skórki z limonki, czosnku, soku z limonki, pieprzu i soli. Następnie całość dokładnie wymieszaj.
Do naczynia włóż kawałki łososia i marynuj przez ok. 30 minut.
W międzyczasie przygotuj kolorową salsę z mango, papryki, czerwonej cebuli, kolendry i awokado. Kiedy pokroisz już wszystkie składniki, umieść je w misce i dodaj do nich po łyżce oliwy, soku z limonki oraz wody kokosowej. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Zamarynowanego łososia piecz na grillu po 5 minut na każdej ze stron. W międzyczasie ugotuj ryż.
Kiedy ryba i ryż będą już gotowe, możesz przyrządzić prawdziwą ucztę. Same pyszności!
|