Grillowany łosoś z kolorową salsą i ryżem

Porcje
2porcje
Porcje
2porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W głębokim naczyniu przygotuj marynatę z następujących składników: oliwy z oliwek, skórki z limonki, czosnku, soku z limonki, pieprzu i soli. Następnie całość dokładnie wymieszaj.
  2. Do naczynia włóż kawałki łososia i marynuj przez ok. 30 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj kolorową salsę z mango, papryki, czerwonej cebuli, kolendry i awokado. Kiedy pokroisz już wszystkie składniki, umieść je w misce i dodaj do nich po łyżce oliwy, soku z limonki oraz wody kokosowej. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  4. Zamarynowanego łososia piecz na grillu po 5 minut na każdej ze stron. W międzyczasie ugotuj ryż.
  5. Kiedy ryba i ryż będą już gotowe, możesz przyrządzić prawdziwą ucztę. Same pyszności!