PrzepisDania główneGrillowany łosoś z masłem, cytryną, cukinią i tymiankiem

Grillowany łosoś z masłem, cytryną, cukinią i tymiankiem

Grillowany łosoś z masłem, cytryną, cukinią i tymiankiem
Pyszności
08.10.2018 09:00, aktualizacja: 08.10.2018 10:03

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie grillowanego łososia z masłem, cytryną, cukinią i tymiankiem.

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia pokrojona w plastry
  2. 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 40 g masło
  6. 300 g łosoś filet
  7. 1 szt. cytryna pokrojona w plastry
  8. 3 gałązki tymianek
  9. 1 łyżka białe wino

Sposób przygotowania:

1. Na kawałku folii aluminiowej ułóż plastry cukinii. Dodaj czosnek, a następnie posyp solą i pieprzem. Dodaj 20 g masła, a następnie połóż filet z łososia. Dopraw go solą i pieprzem. Ułóż plastry cytryny, gałązki tymianku, 20 g masła i polej białym winem.

Obraz

2. Całość zawiń w folię aluminiową. Grilluj przez 10-12 minut.

Obraz

3. Po tym czasie przełóż gotowe danie na talerz.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także