Gruszkowa rozkosz

Dziś w naszej kuchni rządzi gruszka. Deser z jej użyciem z pewnością przypadnie Wam do gustu. Po prostu nie ma innej opcji!

Gruszkowa rozkosz4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gruszkowa rozkosz
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel gruszki na 2 części. Następnie usuń środek (jak na zdjęciu poniżej).
    Podziel gruszki na 2 części. Następnie usuń środek (jak na zdjęciu poniżej).
  2. W gotowym otworze umieść po jednej pralince i ułóż na cieście francuskim.
    W gotowym otworze umieść po jednej pralince i ułóż na cieście francuskim.
  3. Następnie wytnij z ciasta francuskiego obrys gruszki. Z pozostałej części ciasta stwórz liście i udekoruj nimi owoce. Przy pomocy małego noża natnij gruszki, dzieląc je na cienkie paski.
    Następnie wytnij z ciasta francuskiego obrys gruszki. Z pozostałej części ciasta stwórz liście i udekoruj nimi owoce. Przy pomocy małego noża natnij gruszki, dzieląc je na cienkie paski.
  4. Posmaruj każdy owoc sokiem z cytryny i posyp cukrem pudrem. Z kolei ciasto francuskie posmaruj roztrzepanym jajkiem.
    Posmaruj każdy owoc sokiem z cytryny i posyp cukrem pudrem. Z kolei ciasto francuskie posmaruj roztrzepanym jajkiem.
  5. Następnie umieść gruszki w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku i piecz przez 15 minut.
    Następnie umieść gruszki w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku i piecz przez 15 minut.
  6. Gotowy deser możesz podawać z bitą śmietaną.
    Gotowy deser możesz podawać z bitą śmietaną.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×