Grzańce na zimowe wieczory

Wielkimi krokami zbliżają się długie, zimowe wieczory. I mamy genialny patent, co zrobić, aby je przetrwać. Wszystkie informacje znajdziecie poniżej.

Grzańce na zimowe wieczory3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Grzańce na zimowe wieczory
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Grzana herbata
Grzane wino
Grzane piwo

Sposób przygotowania:

  1. W szklance zaparz czarną herbatę. Dodaj rum, powidła malinowe, sok żurawinowy oraz sok z pomarańczy. Wszystko dokładnie wymieszaj. I na koniec dodaj plasterek pomarańczy podzielony na 2 części.
    W szklance zaparz czarną herbatę. Dodaj rum, powidła malinowe, sok żurawinowy oraz sok z pomarańczy. Wszystko dokładnie wymieszaj. I na koniec dodaj plasterek pomarańczy podzielony na 2 części.
  2. W rondelku podgrzej czerwone wino, tuż przed zagotowaniem zdejmij z palnika. Dorzuć cynamon i dodaj miód.
    W rondelku podgrzej czerwone wino, tuż przed zagotowaniem zdejmij z palnika. Dorzuć cynamon i dodaj miód.
  3. Plaster pomarańczy podziel na 2 części i powbijaj w każdą z nich po kilka goździków.
    Plaster pomarańczy podziel na 2 części i powbijaj w każdą z nich po kilka goździków.
  4. Przelej wino do szklanki i dodaj wcześniej przygotowane plastry pomarańczy.
    Przelej wino do szklanki i dodaj wcześniej przygotowane plastry pomarańczy.
  5. W rondelku podgrzej i wymieszaj ze sobą piwo ciemne i pszeniczne. Dodaj syrop z malin i syrop imbirowy. Podgrzewaj kilka minut, do czasu kiedy piana zacznie gwałtownie rosnąć. Natychmiast zdejmij z palnika.
    W rondelku podgrzej i wymieszaj ze sobą piwo ciemne i pszeniczne. Dodaj syrop z malin i syrop imbirowy. Podgrzewaj kilka minut, do czasu kiedy piana zacznie gwałtownie rosnąć. Natychmiast zdejmij z palnika.
  6. Przelej do kufla. Wrzuć pół plasterka pomarańczy i posyp cynamonem.
    Przelej do kufla. Wrzuć pół plasterka pomarańczy i posyp cynamonem.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×