PrzepisGenialny gulasz wołowy pod ziemniakami

Genialny gulasz wołowy pod ziemniakami

Genialny gulasz wołowy pod ziemniakami
Pyszności
28.08.2019 17:00, aktualizacja: 29.08.2019 12:06

Gulasz wołowy pod ziemniakami to kolejna ciekawa propozycja, której nie możesz przegapić. Idealna zarówno na obiad, jak i na kolacje.

Składniki:

Ziemniaki

  1. 1 kg ziemniaki
  2. 20 g masło
  3. 1 łyżeczka pieprz
  1. 700 g udziec wołowy
  2. 2-3 łyżki olej roślinny
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 20 g masło
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 2 łyżki mąka pszenna
  8. 250 ml wino czerwone wytrawne
  9. 250 ml bulion warzywny
  10. 1 łyżka przecier pomidorowy
  11. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż kawałki mięsa. Następnie odstaw je na bok.

Obraz

2. Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę i czosnek. Po chwili dodaj mąkę i wcześniej podsmażone mięso. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy...

Obraz

3. ...sól, pieprz, czerwone wino i bulion warzywny. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Ugotowane ziemniaki połącz z masłem i pieprzem.

Obraz

5. W formie umieść gulasz, a na wierzchu stwórz kulki ziemniaczane. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także