Wirtualna Polska

Genialny gulasz wołowy pod ziemniakami

gulasz wołowy pod ziemniakami

Gulasz wołowy pod ziemniakami to kolejna ciekawa propozycja, której nie możesz przegapić. Idealna zarówno na obiad, jak i na kolacje.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Zapiekanka makaronowa a’la carbonara

Genialny gulasz wołowy po ziemniakami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Genialny gulasz wołowy po ziemniakami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ziemniaki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż kawałki mięsa. Następnie odstaw je na bok.
    Na patelni podsmaż kawałki mięsa. Następnie odstaw je na bok.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę i czosnek. Po chwili dodaj mąkę i wcześniej podsmażone mięso. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy...
    Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę i czosnek. Po chwili dodaj mąkę i wcześniej podsmażone mięso. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy...
  3. ...sól, pieprz, czerwone wino i bulion warzywny. Dokładnie wymieszaj.
    ...sól, pieprz, czerwone wino i bulion warzywny. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Ugotowane ziemniaki połącz z masłem i pieprzem.
    Ugotowane ziemniaki połącz z masłem i pieprzem.
  5. W formie umieść gulasz, a na wierzchu stwórz kulki ziemniaczane. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W formie umieść gulasz, a na wierzchu stwórz kulki ziemniaczane. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×