Gulasz z indyka z makaronem

Gulasz z indyka z makaronem to nasz sprawdzony przepis na pyszny, szybki i prosty obiad dla całej rodziny. Wystarczy raz go skosztować, aby zakochać się w tej niebywałej mieszance smaków. Po prostu palce lizać!



Nasz gulasz przygotowaliśmy przy pomocy sprzętów marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.
Składniki:
Porcje- 400 g mięso z indyka
- 1 łyżka słodka papryka
- 1 łyżka suszony czosnek
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 4 łyżki olej roślinny
- 1 szt. cebula
- 1 szt. czerwona papryka
- 250 g pieczarki brązowe
- 150 ml bulion drobiowy/warzywny
- 400 g makaron fileja
- 2 łyżki przecier pomidorowy
Sposób przygotowania:
- Podziel mięso z indyka na mniejsze kawałki. Następnie połącz je z przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Nie zapomnij również o oleju roślinnym.
- W międzyczasie ugotuj makaron fileja zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni podsmaż wcześniej przygotowane mięso, po czym odstaw je na bok.
- Na tej samej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.
- Jako kolejne składniki dodaj: brązowe pieczarki, bulion drobiowy oraz przecier pomidorowy.
- Na sam koniec dodaj wcześniej przygotowanego indyka i ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj i serwuj swoim bliskim.
- Smacznego!
Komentarze