Gulasz z wołowiny i chleb

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Gulasz z wołowiny
Domowy chleb
Sposób przygotowania
Gulasz z wołowiny
  1. Obtocz kawałki wołowiny w mące. Następnie dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.
  2. W misie multicookera rozprowadź oliwę z oliwek. W urządzeniu umieść teraz wcześniej przygotowane mięso. W panelu sterowania wybierz opcje „Fry” i ustaw czas na 10 minut.
  3. Teraz dodaj do miski cebulę, czosnek, pomidory z puszki, marchewkę, pieczarki, zioła prowansalskie, białe wino i ostrą paprykę. Po chwili dodaj ziele angielskie i liście laurowe.
  4. Na wierzchu ułóż tackę z obranymi ziemniakami. Wybierz program „Stew” i gotuj pod przykryciem przez godzinę.
  5. Smacznego!
Domowy chleb
  1. Czas przygotować chleb. W dużej misce połącz przesianą mąkę, drożdże instant oraz sól.
  2. Jako ostatni składnik dodaj ciepłą wodę i dokładnie wymieszaj. Powstałą mieszankę odstaw pod przykryciem na 2 godziny.
  3. Po tym czasie wyrabiaj ciasto przez chwilę, po czym przełóż je do naczynia z multicookera. Ustaw temperaturę na 40 stopni Celsjusza i pozwól wyrastać chlebkowi przez 30 minut.
  4. Po tym czasie ustaw 180 stopni Celsjusza i wybierz program „Bake”. Piecz chleb na każdej ze stron po 45 minut. I to wszystko!