in

Gulaszowa wariacja z indykiem

Dzisiejsza propozycja sprawdzi się świetnie zwłaszcza w okresie zimowym. Pyszna gulaszowa wariacja z indykiem skutecznie rozgrzeje nawet w największe mrozy. Po prostu same pyszności 🙂

Gulaszowa wariacja z indykiem
Gulaszowa wariacja z indykiem
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowane kawałki indyka posyp czerwoną papryką i podsmaż na patelni. Następnie odłóż mięso do garnka.
    Przygotowane kawałki indyka posyp czerwoną papryką i podsmaż na patelni. Następnie odłóż mięso do garnka.
  2. Na tej samej patelni podsmaż ze sobą posiekaną cebulkę i por. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Po chwili zacznij dodawać stopniowo bulion (ok. 100 ml). Kiedy mieszanka będzie już gotowa, przerzuć ją do garnka z mięsem.
    Na tej samej patelni podsmaż ze sobą posiekaną cebulkę i por. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Po chwili zacznij dodawać stopniowo bulion (ok. 100 ml). Kiedy mieszanka będzie już gotowa, przerzuć ją do garnka z mięsem.
  3. Ponownie użyj patelni. Tym razem podsmaż na niej pieczarki i paprykę. Dopraw czerwoną papryką i na koniec dodaj kolejną część bulionu (150 ml).
    Ponownie użyj patelni. Tym razem podsmaż na niej pieczarki i paprykę. Dopraw czerwoną papryką i na koniec dodaj kolejną część bulionu (150 ml).
  4. Mieszankę z grzybami i papryką połącz z pozostałymi składnikami. Zacznij gotować, dolewając stopniowo pozostałą część bulionu.
    Mieszankę z grzybami i papryką połącz z pozostałymi składnikami. Zacznij gotować, dolewając stopniowo pozostałą część bulionu.
  5. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Dopraw do smaku solą i duś całość przez 15-20 minut.
    Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Dopraw do smaku solą i duś całość przez 15-20 minut.
  6. Na samym końcu dodaj śmietankę i gotuj przez kilka minut na małym ogniu.
    Na samym końcu dodaj śmietankę i gotuj przez kilka minut na małym ogniu.
  7. Gotowy gulasz możesz podać m.in. z ryżem.
    Gotowy gulasz możesz podać m.in. z ryżem.