Przygotowane kawałki indyka posyp czerwoną papryką i podsmaż na patelni. Następnie odłóż mięso do garnka.
Na tej samej patelni podsmaż ze sobą posiekaną cebulkę i por. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Po chwili zacznij dodawać stopniowo bulion (ok. 100 ml). Kiedy mieszanka będzie już gotowa, przerzuć ją do garnka z mięsem.
Ponownie użyj patelni. Tym razem podsmaż na niej pieczarki i paprykę. Dopraw czerwoną papryką i na koniec dodaj kolejną część bulionu (150 ml).
Mieszankę z grzybami i papryką połącz z pozostałymi składnikami. Zacznij gotować, dolewając stopniowo pozostałą część bulionu.
Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Dopraw do smaku solą i duś całość przez 15-20 minut.
Na samym końcu dodaj śmietankę i gotuj przez kilka minut na małym ogniu.