Halloweenowe jajka

Jeśli nadal nie macie pomysłu co zaserwować swoim gościom podczas imprezy halloweenowej, koniecznie zapoznajcie się z tym przepisem. To będzie prawdziwy hit! ?
Składniki:
PorcjeCzarny Farsz
- 3 szt. jajka
- 1 łyżka majonez
- 1 łyżka musztarda delikatesowa
- 3 szt. kapsułki węgiel aktywny
- 1/2 łyżeczki suszony czosnek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz czarny;
Czerwony Farsz
- 3 szt. jajka
- 1 łyżka majonez
- 1 łyżka musztarda delikatesowa
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- szczypiorek do dekoracji
- chipsy do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Podziel jajka na pół. Przełóż żółtka do dwóch misek, a białka odłóż na bok.
- Do pierwszej miski dodaj majonez, musztardę, suszony czosnek, sól, pieprz i węgiel aktywny. Mieszaj do chwili, aż powstanie pasta.
- Czas na drugą miseczkę. Do żółtek dodaj majonez, musztardę, słodką paprykę, sól i pieprz.
- Przy pomocy rurek zrób z białek mini czaszki.
- Nafaszeruj białka przygotowanymi pastami. Ułóż je na liściach sałaty, dodając chipsy i szczypiorek.
- Smacznego!
Komentarze