Hawajskie polędwiczki wieprzowe

Tym razem przygotowaliśmy dla Was polędwicę w zupełnie innym wydaniu – po hawajsku ?
Składniki:
Porcje- 1/2 szkl. sos bbq
- 1/2 szkl. sok z ananasa
- 1 szt. czerwona cebula mała
- 1/2 szt. czerwona papryka
- 1 szt. jalapeño
- 1 ząbek czosnek
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki sól
- 1 szt. polędwica wieprzowa
- 4-5 plastrów ananas podzielone na pół
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą sos bbq, sok z ananasa, czerwoną cebulę, czerwoną paprykę, jalapeño oraz czosnek.
- Następnie dodaj sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Natnij polędwicę jak na zdjęciu poniżej.
- W otworach umieść kawałki ananasa.
- Włóż kawałki mięsa do formy do pieczenia. Następnie rozprowadź na wierzchu przygotowaną wcześniej mieszankę. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze