×

Hiszpańskie gazpacho – salmorejo

Salmorejo to przepyszne i kultowe hiszpańskie gazpacho. Jego sekretnym składnikiem jest chleb, który miksuje się z pozostałymi składnikami. Palce lizać!

Naszą zupę przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Kiszone corn dogi

Hiszpańskie gazpacho - salmorejo4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Hiszpańskie gazpacho - salmorejo
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Natnij delikatnie pomidory i zalej je wrzątkiem.
    Natnij delikatnie pomidory i zalej je wrzątkiem.
  2. Następnie usuń skórkę i gniazda nasienne z pomidorów.
    Następnie usuń skórkę i gniazda nasienne z pomidorów.
  3. Czas podzielić chleb na mniejsze kawałki. Usuń skórki.
    Czas podzielić chleb na mniejsze kawałki. Usuń skórki.
  4. W blenderze próżniowym połącz: pomidory, czosnek, sól, oliwę z oliwek oraz kostki lodu. Zblenduj razem.
    W blenderze próżniowym połącz: pomidory, czosnek, sól, oliwę z oliwek oraz kostki lodu. Zblenduj razem.
  5. Kiedy uzyskasz już gładką konsystencję kremu, dodaj do zupy wcześniej przygotowany chleb. Ponownie użyj blendera.
    Kiedy uzyskasz już gładką konsystencję kremu, dodaj do zupy wcześniej przygotowany chleb. Ponownie użyj blendera.
  6. Rozlej zupę do miseczek. Na wierzchu umieść starkowane jajko (ugotowane na twardo) oraz świeżą bazylię.
    Rozlej zupę do miseczek. Na wierzchu umieść starkowane jajko (ugotowane na twardo) oraz świeżą bazylię.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą na słodko to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Po prostu ślinka cieknie. Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach! Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips. Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

kieszonki z naleśnika z szynką i serem

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką sprawdzą się zarówno jako pomysł na pyszny obiad, jak i rozwiązanie na ciekawą kolację. Palce lizać! Ciasto na naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce

truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera to „must have” tego lata. Przygotujesz je w mgnieniu oka i to w bardzo prosty sposób. Efekt końcowy będzie fenomenalny! Nasze domowe lody przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Smoothie dwa smaki

trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka to nasz niezawodny przepis na pyszne śniadanie w słodkim wydaniu. Kiedy ją przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Miks truskawkowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Zrolowane żelki z owoców

zamknij