Hiszpańskie gazpacho – salmorejo

hiszpańskie gazpacho salmorejo

Salmorejo to przepyszne i kultowe hiszpańskie gazpacho. Jego sekretnym składnikiem jest chleb, który miksuje się z pozostałymi składnikami. Palce lizać!

Naszą zupę przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Kiszone corn dogi

Hiszpańskie gazpacho - salmorejo4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Hiszpańskie gazpacho - salmorejo
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Natnij delikatnie pomidory i zalej je wrzątkiem.
    Natnij delikatnie pomidory i zalej je wrzątkiem.
  2. Następnie usuń skórkę i gniazda nasienne z pomidorów.
    Następnie usuń skórkę i gniazda nasienne z pomidorów.
  3. Czas podzielić chleb na mniejsze kawałki. Usuń skórki.
    Czas podzielić chleb na mniejsze kawałki. Usuń skórki.
  4. W blenderze próżniowym połącz: pomidory, czosnek, sól, oliwę z oliwek oraz kostki lodu. Zblenduj razem.
    W blenderze próżniowym połącz: pomidory, czosnek, sól, oliwę z oliwek oraz kostki lodu. Zblenduj razem.
  5. Kiedy uzyskasz już gładką konsystencję kremu, dodaj do zupy wcześniej przygotowany chleb. Ponownie użyj blendera.
    Kiedy uzyskasz już gładką konsystencję kremu, dodaj do zupy wcześniej przygotowany chleb. Ponownie użyj blendera.
  6. Rozlej zupę do miseczek. Na wierzchu umieść starkowane jajko (ugotowane na twardo) oraz świeżą bazylię.
    Rozlej zupę do miseczek. Na wierzchu umieść starkowane jajko (ugotowane na twardo) oraz świeżą bazylię.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×