Hot-dogi na 4 sposoby

Jeśli szukacie pomysłu na szybkie i pożywne śniadanie, polecamy naszą dzisiejszą propozycję w 4 wariantach.



Hot-dogi z parówką w roli głównej, pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. My jak najbardziej jesteśmy na tak, a Wy? ??
Składniki:
PorcjeHot-dog na ostro
- 2 szt. parówki z szynki Sokołów
- 2 szt. bułki grahamki
- 4 plastry żółty ser
- 2 łyżeczki musztarda
- 1 szt. ogórek konserwowy mały
- 1 szt. jalapeño małe
- 2 szczypty płatki chili
Hot-dog z sadzonym
- 2 szt. parówki z szynki Sokołów
- 2 szt. bułki grahamki
- 2 łyżeczki majonez
- 1/2 szt. cebula podsmażona
- 2 szt. jajko sadzone
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
Hot-dog po grecku
- 2 szt. parówki z szynki Sokołów
- 2 szt. bułki grahamki
- 2 garści ser feta
- 1/3 szt. ogórek posiekany w drobną kostkę
- 1/3 szt. pomidor kawałki
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 2 łyżeczki oliwa z oliwek
Hot-dog śniadaniowy
- 2 szt. parówki z szynki Sokołów
- 2 szt. bułki grahamki
- 2 łyżeczki masło
- 2 łyżki jajecznica
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 2 łyżeczki szczypiorek posiekany drobno


Sposób przygotowania:
- Podgrzej parówki na patelni do grilla.
- Następnie porozcinaj bułki jak na zdjęciu poniżej.
- Aby przygotować hot-dogi na ostro, w bułce umieść żółty ser, musztardę, parówki, ogórka konserwowanego i jalapeño. Dopraw solą, pieprzem i płatkami chilli.
- Jeśli zaś wolisz hot-dogi z sadzonym, na bułce rozprowadź majonez. Następnie dodaj podsmażoną cebulę, jajka sadzone i parówki. Dopraw solą i pieprzem.
- W przypadku hot-dogów po grecku, połącz ze sobą bułkę, ser feta, ogórka, pomidora i parówki. Dopraw solą i pieprzem. Nie zapomnij dodać również oliwę z oliwek.
- I na koniec zostały nam hot-dogi z jajecznicą. W bułce rozprowadź masło, po czym dodaj jajecznicę, parówki i szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem.
- Smacznego!
Komentarze