PrzepisPrzekąskiHummus w trzech smakach

Hummus w trzech smakach

Hummus w trzech smakach
Pyszności
13.01.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:38

Hummus to ciekawa propozycja na śniadanie, kolację, jak i przekąskę imprezową. Jak sama widzisz, pole do popisu jest bardzo szerokie. I to wcale nie koniec dobrych wiadomości. Już za chwilę, poznasz aż trzy pomysły smakowe, które nigdy się nie znudzą!

Przygotowanie domowych hummusów ułatwił  blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).

Składniki:

Hummus pomarańczowy

  1. 400 g ciecierzyca ugotowana
  2. 2 szt. marchewka ugotowana
  3. 2 łyżki sok z cytryny
  4. 2 szt. ząbki czosnku
  5. 1 łyżeczka słodka papryka
  6. 1 łyżeczka kurkuma
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Hummus czerwony

  1. 400 g ciecierzyca ugotowana
  2. 2 szt. burak ugotowany
  3. 2 łyżki sok z cytryny
  4. 2 szt. ząbki czosnku
  5. 2 łyżki pasta tahini
  6. 3 łyżki oliwa z oliwek
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Hummus zielony

  1. 2 szt. ząbki czosnku
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 400 g ciecierzyca ugotowana
  5. 200 g groszek ugotowany

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszą kombinację, połącz w blenderze próżniowym: ugotowaną ciecierzycę i buraka, ząbki czosnku, pastę tahini, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.

Obraz

2. Drugi hummus stworzysz z: ugotowanego groszku i ciecierzycy, oliwy z oliwek, ząbków czosnku, soli oraz pieprzu.

Obraz

3. I w końcu hummus w pomarańczowym wydaniu. Tym razem w blenderze umieść: ugotowaną marchewkę i ciecierzycę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, słodką paprykę, kurkumę, sól, pieprz oraz ząbki czosnku.

Obraz

4. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także