Imbirowe ciasto z jabłkami

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Ciasto
Jabłka z patelni
Sposób przygotowania
  1. Przy pomocy miksera połącz miękkie masło, brązowy cukier i cukier muscovado.
  2. Następnie zacznij dodawać stopniowo jajka.
  3. Nie zapomnij również o mące, sodzie oczyszczonej, proszku do pieczenia, imbirze mielonym oraz maślance.
  4. Podziel masę na dwie części. W jednej z form ułóż kawałki jabłka. Piecz przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj jabłka na patelni. W tym celu połącz ze sobą masło, cukier brązowy, jabłka, sok z cytryny oraz cynamon.
  6. W części ciasta bez jabłek usuń środek. W powstałym otworze umieść przygotowaną na patelni mieszankę. Na wierzchu ułóż drugą część ciasta.
  7. Udekoruj ciasto przy pomocy cukru pudru i to wszystko!