in ,

Indyk pod glazurą z żurawiny

Jeśli lubisz indyka, musisz koniecznie wypróbować ten przepis 😉 Będziesz pod wielkim wrażeniem ❤️

INDYK POD GLAZURĄ Z ŻURAWINY
INDYK POD GLAZURĄ Z ŻURAWINY
1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Podstawowe składniki
Glazura żurawinowa

Sposób przygotowania:

  1. W garnku przygotuj żurawinowy miks. W tym celu połącz ze sobą: miód, ocet jabłkowy i żurawinę. Gotuj ok. 10 minut.
    W garnku przygotuj żurawinowy miks. W tym celu połącz ze sobą: miód, ocet jabłkowy i żurawinę. Gotuj ok. 10 minut.
  2. Pierś z indyka dopraw przy pomocy soli, pieprzu, tymianku i oregano.
    Pierś z indyka dopraw przy pomocy soli, pieprzu, tymianku i oregano.
  3. Przetrzyj przez sitko sos żurawinowy.
    Przetrzyj przez sitko sos żurawinowy.
  4. Umieść pierś z indyka w formie do pieczenia. Dodaj bulion drobiowy.
    Umieść pierś z indyka w formie do pieczenia. Dodaj bulion drobiowy.
  5. Na piersi z indyka rozprowadź sos żurawinowy i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Na piersi z indyka rozprowadź sos żurawinowy i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!