Indyk z orzechowym farszem

Takie dania fitowe moglibyśmy jeść na okrągło, a Wy? ❤️
Składniki:
Porcje- 600 g filet z indyka
- 1/2 szt. cebula posiekana
- 1/2 szkl. otręby pszenne
- 1/2 szkl. suszona żurawina
- 1/2 szkl. orzechy włoskie
- 250 ml bulion drobiowy
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
Sposób przygotowania:
- Na patelni połącz ze sobą cebulę, orzechy włoskie, suszoną żurawinę oraz otręby pszenne.
- Jako kolejny składnik dodaj bulion drobiowy. Następnie dopraw solą i pieprzem.
- Na roztłuczonym filecie z indyka rozprowadź wcześniej przygotowany farsz i zwiń w rulon.
- Indycze rulony podsmaż na patelni.
- Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze