PrzepisDania główneIndyk z orzechowym farszem

Indyk z orzechowym farszem

Indyk z orzechowym farszem
Pyszności
26.08.2018 18:30, aktualizacja: 29.05.2020 14:40

Takie dania fitowe moglibyśmy jeść na okrągło, a Wy? ❤️

Składniki:

  1. 600 g filet z indyka
  2. 1/2 szt. cebula posiekana
  3. 1/2 szkl. otręby pszenne
  4. 1/2 szkl. suszona żurawina
  5. 1/2 szkl. orzechy włoskie
  6. 250 ml bulion drobiowy
  7. 2 szczypty sól
  8. 2 szczypty pieprz
Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą cebulę, orzechy włoskie, suszoną żurawinę oraz otręby pszenne.

Obraz

2. Jako kolejny składnik dodaj bulion drobiowy. Następnie dopraw solą i pieprzem.

Obraz

3. Na roztłuczonym filecie z indyka rozprowadź wcześniej przygotowany farsz i zwiń w rulon.

Obraz

4. Indycze rulony podsmaż na patelni.

Obraz

5. Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także