Wirtualna Polska

Indyk z pesto z piekarnika

Indyk z pesto z piekarnika

Tym razem mamy dla Was pomysł na obiad z jednej formy. Będzie to indyk z pesto, pomidorami i żółtym serem. Po prostu palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam Zoodler marki Philips (blender).

Zobacz także: Sałatka z ogórków z sosem tzatziki

Indyk z pesto z piekarnika2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Indyk z pesto z piekarnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pietruszkowe pesto
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pietruszkowego pesto. W tym celu wykorzystaj blender i połącz: oliwę z oliwek, parmezan, słonecznik, czosnek, świeżą pietruszkę, sól i pieprz.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania pietruszkowego pesto. W tym celu wykorzystaj blender i połącz: oliwę z oliwek, parmezan, słonecznik, czosnek, świeżą pietruszkę, sól i pieprz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Podziel filet z indyka na dwie części. Następnie ułóż go w formie do pieczenia (wcześniej rozprowadź oliwę z oliwek). Dopraw solą i pieprzem. Na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowane pesto.
    Podziel filet z indyka na dwie części. Następnie ułóż go w formie do pieczenia (wcześniej rozprowadź oliwę z oliwek). Dopraw solą i pieprzem. Na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowane pesto.
  3. Nie zapomnij dodać również plastrów pomidora i żółtego sera. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Nie zapomnij dodać również plastrów pomidora i żółtego sera. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Podawaj z ulubionymi składnikami. Smacznego!
    Podawaj z ulubionymi składnikami. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×