PrzepisFitIndyk z warzywami z parowaru

Indyk z warzywami z parowaru

Indyk z warzywami z parowaru
Pyszności
01.02.2020 12:00, aktualizacja: 09.09.2020 12:41

Indyk z warzywami z parowaru to idealna kombinacja obiadowa. Nie tylko świetnie smakuje, ale też jest w 100% zdrowa i mega prosta w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

W przygotowaniu indyka z warzywami pomógł nam parowar marki Philips.

Składniki:

Marynata

  1. 1/2 szt. cytryna sok
  2. 1/4 szkl. świeży koperek posiekany
  3. 1 ząbek czosnek
  4. 1/4 łyżeczki płatki chili
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

Pozostałe składniki

  1. 100 g groszek
  2. 1 szt. cebula
  3. 1 szt. pierś z indyka
  4. 1 szt. kalafior romanesco
  5. 100 g szparagi
  6. 1 szt. cukinia

Sos jogurtowy

  1. 1/3 szkl. jogurt naturalny
  2. 80 g serek ricotta
  3. 1/3 szkl. świeża bazylia
  4. 1/3 szkl. świeża kolendra
  5. 1/3 szkl. świeża mięta
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ponacinaj piersi z indyka.

Obraz

2. Następnie przygotuj marynatę (sok z cytryny, świeży koperek, czosnek, płatki chili, pieprz oraz sól) i połącz ją z mięsem. Umieść indyka w parowarze na 15 minut.

Obraz

3. Na wyższym poziomie urządzenia umieść kalafior romanesco, szparagi, cukinię, zielony groszek oraz cebulę. Warzywa powinny być gotowe w ciągu 15 minut.

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: jogurt naturalny, ricottę, sól, pieprz, świeżą kolendrę, miętę oraz bazylię.

Obraz

5. I pyszny obiad jest już gotowy!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także