Inspirowane proziakami Sebiaki

Nasz Seba zainspirowany kultowymi proziakami, postanowił stworzyć własne arcydzieło – oczywiście w wersji fit ? Oto co mu wyszło ⬇️

Inspirowane proziakami Sebiaki8-10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Inspirowane proziakami Sebiaki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mąkę pełnoziarnistą, otręby pszenne, sodę, sól i cukier. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą mąkę pełnoziarnistą, otręby pszenne, sodę, sól i cukier. Dokładnie wymieszaj.
  2. Do sypkich produktów dodaj jajko i stopniowo maślankę. Ugniataj do chwili, aż powstanie zwarte ciasto.
    Do sypkich produktów dodaj jajko i stopniowo maślankę. Ugniataj do chwili, aż powstanie zwarte ciasto.
  3. Rozwałkuj ciasto i wytnij przyszłe bułeczki. Piecz przez 25 minut w rozgrzanym do 200 stopni C piekarniku.
    Rozwałkuj ciasto i wytnij przyszłe bułeczki. Piecz przez 25 minut w rozgrzanym do 200 stopni C piekarniku.
  4. W blenderze przygotuj sos. W tym celu połącz ze sobą pastę tahini, sok z cytryny, ocet jabłkowy, sól, bazylię, pietruszkę i czosnek.
    W blenderze przygotuj sos. W tym celu połącz ze sobą pastę tahini, sok z cytryny, ocet jabłkowy, sól, bazylię, pietruszkę i czosnek.
  5. Gotowe bułeczki przekrój na pół. Na spodzie rozprowadź zielony sos. Na wierzchu ułóż rukolę, plastry kalarepy i ponownie dodaj sos, a na wierzchu połóż awokado.
    Gotowe bułeczki przekrój na pół. Na spodzie rozprowadź zielony sos. Na wierzchu ułóż rukolę, plastry kalarepy i ponownie dodaj sos, a na wierzchu połóż awokado.
  6. I znów rozsmaruj sos, dodaj fetę i kiełki. Na wierzchu ułóż drugą część bułki i gotowe. Smacznego!
    I znów rozsmaruj sos, dodaj fetę i kiełki. Na wierzchu ułóż drugą część bułki i gotowe. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×