Jabłkowe „ciasteczka” z karmelem, orzechami i czekoladą

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie jabłkowych „ciasteczek” z karmelem, orzechami i czekoladą.

Jabłkowe "ciasteczka" z karmelem, orzechami i czekoladą
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jabłkowe "ciasteczka" z karmelem, orzechami i czekoladą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umyj jabłko i pokrój je w plastry o grubości ok. 0,6 cm. W każdym plastrze zrób niewielką dziurkę, aby pozbyć się gniazda nasiennego. Przełóż plastry jabłka na ręcznik papierowy i pozbądź się nadmiaru wody.
    Umyj jabłko i pokrój je w plastry o grubości ok. 0,6 cm. W każdym plastrze zrób niewielką dziurkę, aby pozbyć się gniazda nasiennego. Przełóż plastry jabłka na ręcznik papierowy i pozbądź się nadmiaru wody.
  2. W mikrofali roztop masło wraz z czekoladą.
    W mikrofali roztop masło wraz z czekoladą.
  3. W misce wymieszaj ze sobą karmel z wiórkami kokosowymi.
    W misce wymieszaj ze sobą karmel z wiórkami kokosowymi.
  4. Każdy plaster jabłka nasmaruj mieszanką karmelu i wiórek kokosowych, następnie posyp je pokruszonymi orzechami, a na koniec polej roztopioną czekoladą.
    Każdy plaster jabłka nasmaruj mieszanką karmelu i wiórek kokosowych, następnie posyp je pokruszonymi orzechami, a na koniec polej roztopioną czekoladą.
  5. I gotowe.
    I gotowe.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×