PrzepisDeseryJabłkowe "ciasteczka" z karmelem, orzechami i czekoladą
Jabłkowe "ciasteczka" z karmelem, orzechami i czekoladą
Pyszności
15.01.2017 19:38, aktualizacja: 01.06.2017 10:36Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie jabłkowych "ciasteczek" z karmelem, orzechami i czekoladą.
Składniki:
- 1 szt. jabłko
- 1/2 łyżki masło
- 1/3 tabliczki czekolada
- 1 szklanka karmel
- 1/2 szklanki wiórki kokosowe
- orzechy pokruszone
Sposób przygotowania:
1. Umyj jabłko i pokrój je w plastry o grubości ok. 0,6 cm. W każdym plastrze zrób niewielką dziurkę, aby pozbyć się gniazda nasiennego. Przełóż plastry jabłka na ręcznik papierowy i pozbądź się nadmiaru wody.
2. W mikrofali roztop masło wraz z czekoladą.
3. W misce wymieszaj ze sobą karmel z wiórkami kokosowymi.
4. Każdy plaster jabłka nasmaruj mieszanką karmelu i wiórek kokosowych, następnie posyp je pokruszonymi orzechami, a na koniec polej roztopioną czekoladą.
5. I gotowe.
6. Smacznego!