Jabłka zapiekane w cieście francuskim

Jabłka zapiekane w cieście francuskim to idealny przepis na szybką i smaczną przekąskę na słodko. Znajdziesz w niej wszystko to, co najlepsze ? Od pysznych jabłek, po kochaną czekoladę ?



Zobacz także: Ciasto jogurtowe z pomarańczami
Składniki:
Porcje- 4 szt. jabłka
- 1 szt. jajko
- 3/4 szkl. cukier brązowy
- 2-3 łyżeczki cynamon
- 1 szt. ciasto francuskie
- 1/2 szkl. dropsy czekoladowe
Sposób przygotowania:
- W małej misce połącz cukier brązowy i cynamon.
- Następnie obierz jajka i usuń gniazda nasienne z jabłek. Pamiętaj jednak, aby zostawić część jabłka na dnie. Owoc nie może przeciekać. Obtocz jabłka w mieszance cukru i cynamonu.
- Podziel ciasto francuskie na poziome paski.
- Następnie obtocz każde jabłko ciastem francuskim. Nie zapomnij również o listkach.
- W powstałych otworach umieść dropsy czekoladowe. Następnie rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Wstaw jabłka do piekarnika na 12 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze