Jabłka zapiekane w cieście francuskim

Jabłka zapiekane w cieście francuskim to idealny przepis na szybką i smaczną przekąskę na słodko. Znajdziesz w niej wszystko to, co najlepsze ? Od pysznych jabłek, po kochaną czekoladę ?

Zobacz także: Ciasto jogurtowe z pomarańczami

Jabłka zapiekane w cieście francuskim4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jabłka zapiekane w cieście francuskim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W małej misce połącz cukier brązowy i cynamon.
    W małej misce połącz cukier brązowy i cynamon.
  2. Następnie obierz jajka i usuń gniazda nasienne z jabłek. Pamiętaj jednak, aby zostawić część jabłka na dnie. Owoc nie może przeciekać. Obtocz jabłka w mieszance cukru i cynamonu.
    Następnie obierz jajka i usuń gniazda nasienne z jabłek. Pamiętaj jednak, aby zostawić część jabłka na dnie. Owoc nie może przeciekać. Obtocz jabłka w mieszance cukru i cynamonu.
  3. Podziel ciasto francuskie na poziome paski.
    Podziel ciasto francuskie na poziome paski.
  4. Następnie obtocz każde jabłko ciastem francuskim. Nie zapomnij również o listkach.
    Następnie obtocz każde jabłko ciastem francuskim. Nie zapomnij również o listkach.
  5. W powstałych otworach umieść dropsy czekoladowe. Następnie rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Wstaw jabłka do piekarnika na 12 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    W powstałych otworach umieść dropsy czekoladowe. Następnie rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Wstaw jabłka do piekarnika na 12 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×