PrzepisJabłka zapiekane w cieście francuskim

Jabłka zapiekane w cieście francuskim

Jabłka zapiekane w cieście francuskim
Pyszności
21.02.2020 12:00, aktualizacja: 24.02.2020 10:37

Jabłka zapiekane w cieście francuskim to idealny przepis na szybką i smaczną przekąskę na słodko. Znajdziesz w niej wszystko to, co najlepsze ? Od pysznych jabłek, po kochaną czekoladę ?

Składniki:

  1. 4 szt. jabłka
  2. 1 szt. jajko
  3. 3/4 szkl. cukier brązowy
  4. 2-3 łyżeczki cynamon
  5. 1 szt. ciasto francuskie
  6. 1/2 szkl. dropsy czekoladowe

Sposób przygotowania:

1. W małej misce połącz cukier brązowy i cynamon.

Obraz

2. Następnie obierz jajka i usuń gniazda nasienne z jabłek. Pamiętaj jednak, aby zostawić część jabłka na dnie. Owoc nie może przeciekać. Obtocz jabłka w mieszance cukru i cynamonu.

Obraz

3. Podziel ciasto francuskie na poziome paski.

Obraz

4. Następnie obtocz każde jabłko ciastem francuskim. Nie zapomnij również o listkach.

Obraz

5. W powstałych otworach umieść dropsy czekoladowe. Następnie rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Wstaw jabłka do piekarnika na 12 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także