PrzepisJabłkowa chmurka na herbatnikach
Jabłkowa chmurka na herbatnikach
Pyszności
24.07.2020 12:00, aktualizacja: 25.07.2020 10:29Jabłkowa chmurka na herbatnikach to idealne ciasto na letnie upały. Nie dość, że nie musisz używać piekarnika, to jeszcze cały proces przygotowania jest bajecznie prosty!
Rozmiary formy użytej w przepisie: 24 cm x 24 cm.
Składniki:
- 12 szt. herbatniki
- 200 g gorzka czekolada roztopiona
- 1/2 szkl. posypka czekoladowa
- 5-6 szt. jabłka
- 1 łyżeczka cynamon
- 1/3 szkl. woda
- 2 szt. galaretki brzoskwiniowe rozpuść w 200 ml wrzątku
- 300 ml śmietanki 30%
- 4 łyżki cukier puder
- 250 g serek mascarpone
- 1 szt. galaretka krystaliczna lub cytrynowa rozpuść w 140 ml wody
Sposób przygotowania: